Kitap Cumhuriyeti bültenlerine abone olun, yeni çıkan kitapları ve gelişmeleri ilk siz duyun.

Yayın Kurulu

Türkiye’nin dijital kitap platformu Kitap Cumhuriyeti, Edebiyat Haber'in tescilli markası olarak Eylül 2020'de kuruldu. Kitap Cumhuriyeti’nin Yayın Kurulu’nda Müge İplikçi, Ömer Turan, Tuğba Dedeoğlu Demir, Emrah Polat ve Feridun Andaç bulunuyor. kitapcumhuriyeti.net ve edebiyathaber.net üzerinden tüm türlerde kitap yayımlayan Kitap Cumhuriyeti'nin kitapları dijital ve ücretsiz.


Kitap Cumhuriyeti neden kuruldu?


Kitap Cumhuriyeti okurlarına, web’ten, tabletten, mobilden erişilebilir nitelikli ve ücretsiz kitap sunma deneyimini yaşatmak için yola çıktı. Yani Kitap Cumhuriyeti yayınevi değil, dijital bir platform. Kitap Cumhuriyeti’nde sadece uzman ekibimiz ve yayın kurulumuzca değerlendirilip seçilen kitaplar yayımlanacak.  Ancak gönderilen her dosyanın titizlikle inceleneceğini belirtmeliyiz.


Yazarlar için Kitap Cumhuriyeti!


Yazar ve yazar adayları; Kitap Cumhuriyeti'ne başvurabilir, başvurular yayın kurulumuz tarafından titizlikle değerlendirilir. Yayımlanmasına karar verilen kitap için tüm süreçler uzman ekibimizce organize edilir. Yani düzelti, son okuma, kapak tasarım, tanıtım metni, iç tasarım hizmetlerinin tamamı sunulur. Gerekirse yazar, geliştirici editörlük hizmeti de alabilir. Yayıma hazır hale gelen kitaplar kitapcumhuriyeti.net ve edebiyathaber.net üzerinden ücretsiz, sınırsız ve süresiz olarak indirilebilir. Ayrıca Kitap Cumhuriyeti kitaplarının tanıtım ve duyuruları edebiyathaber.net sosyal medya hesapları üzerinden yapılır.
bilgi@kitapcumhuriyeti.net adresi üzerinden merak ettiğiniz konular hakkında bilgi edinmeniz mümkün. Unutmayın: “Kitaplar özgürlük ister!”


Yayın İlkeleri


“Kitaplar özgürlük ister!” sloganıyla yola çıkan Kitap Cumhuriyeti, nitelikli yayıncılığın olmazsa olmazının yayın ilkelerinden geçtiğini bilmekte. Bu bağlamda Kitap Cumhuriyeti’nde;
1-      Irk, cinsiyet, sosyal düzey, dini inanç ve fiziki farkları aşağılayan kitaplar yayımlanamaz.
2-      Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı kitaplar yayımlanamaz.
3-      Şiddet ve zorbalığı özendirici veya kışkırtıcı, çocukları olumsuz yönde etkileyici, bireyler, topluluklar ve uluslar arasında nefret ve düşmanlığı körükleyici kitaplar yayımlanamaz.
4-      Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan lakap ve ifadeler içeren kitaplar yayımlanamaz.

Kitap Cumhuriyeti’nin neden kurulduğu ile ilgili bir video için>>>